Usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia

Kuinka lahjat jaetaan?

Lahjat jaetaan viikon 50 aikana. Lahjoja ovat jakamassa vapaaehtoiset ja auttamistyön ammattilaiset.

Miksi Joulupuu-keräys järjestetään?

Joulupuu-keräyksellä kerätään joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka saattaisivat muuten jäädä kokonaan ilman joululahjoja. Kaikki keräykseen tuodut lahjapaketit toimitetaan esimerkiksi paikallisen sosiaalihuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille. Keräyskohteet vaihtelevat paikkakunnittain. Joulupuu-keräys on toteutettu joka joulu vuodesta 2000 alkaen.

Kuka Joulupuu-keräykseen voi lahjoittaa?

Kuka tahansa saa tuoda lahjan joulupuu-keräykseen. Keräykseen voivat osallistua yksityiset lahjoittajat, yritykset, organisaatiot ja yhteisöt. Keräykseen lahjoittamiseen ei tarvita lupaa paikallisjärjestäjältä tai Joulupuu ry:ltä.

En asu millään keräyspaikkakunnalla. Voinko osallistua Joulupuu-keräykseen?

Voit osallistua keräykseen sähköisellä rahalahjoituksella osoitteessa www.ejoulupuu.fi, jossa voit valita minkä paikkakunnan keräykseen haluat osallistua. Yhtä lahjapakettia vastaava summa on 20-50 euroa, mutta saat lahjoittaa itsellesi sopivan summan.

Miksi toivotte lahjoja paketoimattomina, avataanko paketoidut lahjat?

Turvallisuussyistä ennen lahjojen luovuttamista kaikki paketoidut lahjat avataan tai ainakin niihin kurkataan. Joskus - onneksi harvoin - paketeista löytyy likaisia, rikkinäisiä tai ihan asiattomia lahjoja. Tarkoituksena on, että jokainen lapsi saisi kivan uuden lahjan ja onnellisen jouluelämyksen. Yksittäiset lahjaesineet ovat keskenään myös kovin eriarvoisia ja haluamme välttää sen, että esimerkiksi perheen toinen lapsi saisi jääkiekkopelin ja toinen superpallon. Siksi yhdistelemme pienempiä lahjaesineitä suuremmiksi lahjakokonaisuuksiksi, jotta kaikki lahjat olisivat suunnilleen samanarvoisia.

Jos lahjoja jää yli, mihin ne menevät?

Mikäli lahjoja kerätään yli tarpeen, niin keräyksen jälkeen ne jaetaan yhteistyökumppaneille mm. turvakotiin sekä hätävaraksi Jouluna annettavaksi mm. sosiaalipäivystykseen. Näin ollen jokainen lahja tulee tarpeeseen!

Joulupuukeräys

Joulupuu-keräyksen ja hyväsydämisten ihmisten avulla tullaan keräämään tänäkin vuonna valtava määrä joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun piirissä, huostaan otettuna, sijaisperheessä, lastenkodissa tai muutoin perhetilanteen vuoksi haastavassa tilanteessa.

Hyödyllisiä linkkejä

Usein kysyttyä

Materiaalipankki

Varkaat ry

Tiedustelut keräyksestä ja sen järjestelyistä

Katariina Kilpeläinen
Projektipäällikkö 2023